TESTIMONIALS

“One light that came over from Belgium was called a COBRA, wich was interesting because it’s similar to fixtures I’ve been making myself for several years. You can roll them on the floor, or stand them up as 4’ or 2’ pipes. The Cobra lights are dimmable and produce a beautifull light. We’ve used them inside a chinese lantern KIKA to make a light source that can be daylight but looks like it’s a lamp in a room. It allows you to mix lights because in daylight a tungsten bulb can look very ugly in the shadows, so it is better if you can get the right colour temperature.”

ARRINEWS Magazine 09/2008 (“Looking for Eric “ de Ken Loach D.O.P. Barry Ackroyd, BSC)

“Dimbaar en inbouwbaar; eindelijk een lichtbron die het daglicht vervolledigt en die ondanks een zeer laag verbruik een nieuwe manier van belichten biedt; zowel zacht als gericht. Ik ben niet de enige die de AVOLON’s apprecieert, aangezien men ze van mij gestolen heeft! Maar ik heb nog steeds de 36W KIKA op accu- of netvoeding, met zijn Chinese bol, die mij meer dan eens gered heeft.”

Michel Baudour, DOP SBC.

“Waarom ik niet meer zonder Avolon kan? Heel eenvoudig; omdat men snel went aan materiaal dat zowel licht is, alsook een heel goed lichtrendement heeft, klein van formaat en vooral ook nog dimbaar. Ik heb graag een volledig gamma: 4 of 5 grote Twin’s om aan autopole’s te bevestigen, 2 kleine Twin’s om in hoeken of vensters te verstoppen, 2 Dedra’s om de blik van de acteurs te accentueren, een Cobra met en zonder Kika bal om het effect van een lampenkap te creëren en voor het interieur van auto’s. Wat ik vooral goed vind, is dat de Avolon’s een contrastrijk licht toelaten met tegelijkertijd toch zachte schaduwen, nooit agressief.  Ze maken ook een zeer bewegelijk licht mogelijk. Ik houd ervan het ze te gebruiken aan een perche. Daardoor is het mogelijk om lichtbronnen steeds op de goede plaats te hebben in functie van de opname. Dankzij hun lichtheid en hun kracht. Het zijn enkele voorbeelden waarbij ik niet zou weten hoe ik zou werken zonder Avolon. Men vraagt ons steeds vaker, sneller te werken of in beperkte ruimtes te werken. Dus: ik sta open voor verdere uitvindingen van deze finesse.”

Philippe Guilbert.